2 minuty Zdraví a prevence

Máte zájem o vyšetření znamének? Nebo třeba plic? Konzultujte své zdraví bez dlouhého čekání. Blesk Ordinace vám ušetří čas a už počtvrté dá odpověď. Navíc opět přijede až za vámi – do Písku, Zlína, Brna, Mostu a do Prahy. Na podzim se na náměstích těchto měst znovu otevře možnost nechat se vyšetřit zdarma.

Měření tlaku nebo cukru v krvi, kontrola očí, plic a samozřejmě vyšetření kožních znamének. Odborníci a specialisté v mobilních ordinacích budou řešit právě tyto obtíže. Součástí jednodenní akce je vždy doprovodný program, kterým už tradičně provedou zkušení moderátoři Eva Decastelo a Bořek Slezáček. Na pódiích se představí herci ze seriálu Ordinace v růžové zahradě, lékaři, zástupci VZP i neziskových organizací Revenium či Loono. V tombole pak návštěvníci mohou vyhrát třeba kvalitní sonický zubní kartáček Magnitudal od společnosti Dentalweb nebo 1 000 Kč na nákup knih na e-shopu Albatros Media.

VZP jako generální partner akce bude mít ve všech zmíněných městech svůj stánek a nabídne informace o výhodách pro své pojištěnce. Přijít mohou i ti, kteří zvažují změnu pojišťovny. Zájemci se tedy mohou zastavit a konzultovat co potřebují.

Speciální program VZP připravuje pro Blesk Ordinaci ve Zlíně, kde proběhne prezentace projektu VZPoura úrazům. Ambasador projektu Radomír Krupa upozorní děti na situace, které mohou vést k těžkým zdravotním následkům včetně rad, jak se jich vyvarovat.

Minulé ročníky Blesk Ordinací byly ohromně úspěšné, např. loni bylo vyšetřeno 7207 lidí. Bohužel ne všichni si vyslechli dobré zprávy. Asi u 200 návštěvníků lékaři odhalili závažná onemocnění – zhoubné nádory kůže, vysoké hodnoty diabetes, extrémně vysoký tlak, plicní onemocnění, dokonce astma a CHOPN. Celkově Blesk Ordinaci navštívilo 10 tisíc lidí.

Sdílení článku