2 minuty Volný čas

Den otců (slavíme třetí neděli v červnu) vznikl pravděpodobně v roce 1910 v USA, kdy Sonora Doddová uspořádala oslavu svému otci jako poděkování, že se po smrti manželky sám stará o šest dětí. Popularita původně soukromého poděkování rychle rostla, až se dostala přes moře i k nám. Den otců ovšem zdaleka není tak populární jako Den matek, což je podle mého názoru velká škoda.

Tatínkové totiž mají v dětském světě nezastupitelné místo. Ano, maminky pečují a starají se, aby doma všechno fungovalo. Ale tatínek... ten je pro každé tajemství a spiknutí. Nebojí se blátivých louží, ani výhledu z koruny stromů. A když se nějaká ta neplecha nevyvede, vždycky nabídne své medvědí obětí, aby bolístky tolik nebolely. Tátovo obětí je totiž kouzelné a léčivé. Rozplynou se v něm slzy i strach.

A právě proto mám velkou radost, že mi pro vás nymburská výtvarnice Lucie Trejbalová, tvořící pod značkou Já z tebe vykvetu, půjčila svou šablonu všeobjímajících tatínků. Nechám na vás, jestli si dozdobíte předkreslený vzor (stažení), nebo využijete prázdnou (stažení) šablonu k namalování vašeho vlastního báječného tatínka.

Vytvořte si svého všeobjímacího tatínka

Potřebujeme:

  • Šablonu (ke stažení zde)
  • Nůžky, lepidlo
  • Fixy, pastelky, samolepky
  • Barevný papír

Postup výroby

  1. Vytištěnou šablonu dozdobíme, aby byl tatínek co nejhezčí.
  2. Vystřihneme ozdobenou a vybarvenou šablonu a ruce.
  3. Ruce přilepíme na rukávy a paže ohneme v ramenou.
  4. Přání můžeme takto nechat nebo vyrobíme z barevného papíru obálku.
  5. Barevný papír jednoduše přehneme, okraje zastřihneme tak, aby na každé straně zbyl ještě 1 cm místa.
  6. Okraje zahneme a vzniklý přehyb přilepíme – vznikne obálka na míru.

Sdílení článku