3 minuty Volný čas

Naše letní soutěž vás opět provede krásnými a možná i neznámými zákoutími České republiky. Netrapte se pátráním v mapách a mrkněte se na námi vytipované cíle. Každé místo jsme pečlivě vybrali, aby vám návštěva přinesla poznání, trochu fyzické aktivity a radost. Navíc můžete vyhrát příspěvek na super sportovní vybavení.

Jak se do soutěže zapojit?

Stačí navštívit naši stránku www.chodimesvzp.cz/ a zaregistrovat se. Registrací získáte přístup k jedinečnému průvodci se skvělými tipy na místa, která byste si neměli nechat ujít. Už navštívením alespoň 10 z nich se automaticky dostáváte do slosování o ceny.

Místa, která vám vezmou dech

Možná jste o nich nevěděli, anebo vám chyběl ten správný podnět. Náš průvodce vám pomůže plně využít volný čas a objevit skryté poklady naší země. Od malebných přírodních scenérií až po historická města a kulturní památky. Nechte se inspirovat několika příklady:

Alej vzdechů je stromořadí 168 památných lip v jihovýchodní části Plas na pravém břehu řeky Střely. Jejich stáří je odhadováno na cca 300 let.

Rosa Coeli byl původně ženský klášter, jehož zříceninu najdete v Dolních Kounicích. O klášteru se říká, že působí blahodárně na celý lidský organismus.

Stezka Valaška, tzv. stezka v oblacích, je vysoká 1 099 metrů a dlouhá 394 metrů a tyčí se nad Beskydskými Pustevnami. Součástí věže je v ČR jediný 150 metrů dlouhý lanový chodník.

Pravěká osada Křivolík. Od roku 2007 ji nedaleko od České Třebové budují dobrovolní nadšenci. Můžete si tu celoročně vyzkoušet život v pravěku, včetně dávno zapomenutých řemesel.

Jeskyně blanických rytířů je umělá pískovcová jeskyně nacházející se poblíž Kunštátu. Stojí v ní 17 soch blanických rytířů, největší z nich jsou třímetroví strážci svatováclavské koruny.

Spoustu dalších tipů ze všech krajů ČR, včetně odměn za jejich návštěvu, najdete na www.chodimesvzp.cz.

„Chodit s VZP“ se vyplatí po všech stránkách.

Jsme rádi, že s námi sportujete a podporujete své zdraví.

Sdílení článku